Skrobia ziemniaczana Superior Standard

Skrobia ziemniaczana Superior Standard - W przemyśle spożywczym, chemicznym, włókienniczym, papierniczym, w gospodarstwie domowym do krochmalenia bielizny, do wypieku ciast, do zagęszczania zup i sosów itp., jak również do celów technicznych w różnych gałęziach przemysłu. Stosowana jest także jako naturalny talk, oraz jako dodatek do kąpieli dla alergików i składnik zasypek dla dzieci.

Czytaj więcej...

Skrobia suszona na walcach

Skrobia suszona na walcach - stosowana jest jako wypełniacz i środek zagęszczający do produktów spożywczych zwłaszcza dla tych, które nie wymagają gotowania. Używana jest jako środek teksturotwórczy i zagęszczający do produkcji dressingów, nadzień owocowych, deserów w proszku, kremów cukierniczych oraz żelfixów i deserów instant. Stosowana jest również jako środek wiążący w paszach dla ryb oraz jako środek klejący.

Czytaj więcej...

Skrobia budyniowa

Skrobia budyniowa - W przemyśle spożywczym do produkcji budyniów i deserów mlecznych przyrządzanych na ciepło.

Czytaj więcej...

Spomix E-1404

Spomix (E-1404) - Przeznaczony jest do zagęszczania produktów spożywczych: zup, majonezów oraz do przyrządzania lodów, deserów na zimno (bita śmietana, kremy budyniowe), do utrwalania nadzień do ciast cukierniczych, do galaretek, gum owocowych, pastylek. Spomix może być również stosowany w przemyśle piekarniczym (poprawia pulchność i zapobiega czerstwieniu pieczywa). Stosowany jest również jako częściowy zamiennik żelatyny lub gumy arabskiej oraz środek wiążąco-klejący.

Czytaj więcej...

Stabilex E-1412

Stabilex E-1412 - Do stabilizacji i zagęszczania produktów spożywczych poddanych obróbce termicznej, a w szczególności do produktów sterylizowanych lub pasteryzowanych. W przemyśle mięsnym zapewnia wiązanie wycieku podczas obróbki termicznej przetworów mięsnych, drobiowych i mięsno-warzywnych. Stosowany także do zagęszczania zup, sosów oraz koncentratów w proszku.

Czytaj więcej...

Pilamix B-CS E-1414

Pilamix B-CS E1414 - jest szczególnie polecany jako podstawowy składnik suchych mieszanek do produkcji kremów cukierniczych i deserów napowietrzanych, a także owocowych nadzień cukierniczych i koncentratów owocowych. Stosowany jest także do produkcji majonezów, keczupów, dressingów oraz w przemyśle piekarniczym.

Czytaj więcej...

Pilamix B-HS E-1414

Pilamix B-HS E-1414 - stosowany jest do zagęszczania i stabilizacji produktów spożywczych poddawanych w procesie technologicznym obróbce termicznej takich jak pasteryzacja czy sterylizacja. Ze względu na swoje właściwości polecany jest do produkcji wędlin, przetworów mięsnych, drobiowych, mięsno-warzywnych. Może być stosowany do produkcji keczupów, sosów warzywnych, warzywno ? mięsnych, koncentratów obiadowych, twarogów termizowanych, napojów mlecznych fermentowanych, margaryny o obniżonej wartości kalorycznej, zup, zup w proszku, bulionów, potraw mrożonych, konserw warzywnych oraz rybnych.

Czytaj więcej...

Pilam 1 i 2 E1420

Pilam 1 i 2 E-1420 - polecany jest do produkcji makaronów, zup, nadzień cukierniczych, mrożonych ciast owocowych, wyrobów ciastkarskich i piekarskich, koncentratów w proszku, jogurtów smakowych, powłok ochronnych warzyw suszonych, sosów, marynat, deserów, serków oraz wyrobów cukierniczych. Używany jest także jako środek wiążący w paszach dla ryb.

Czytaj więcej...

Adamix CS E-1422

Adamix CS E-1422 (rozpuszczalny w zimnej wodzie) - szczególnie polecany jest do produkcji keczupów, sosów warzywnych i warzywno-mięsnych, koncentratów deserów w proszku, majonezów, sosów sałatkowych o obniżonej zawartości tłuszczu (poniżej 50 %), margaryny o obniżonej kaloryczności, smakowych mlecznych napojów fermentowanych, deserów mlecznych typu pudding, twarogów termizowanych oraz wsadów owocowych i nadzień do pieczenia. Używany jest także jako środek wiążący w paszach dla ryb oraz jako środek klejący.

Czytaj więcej...

Adamix HS E-1422

Adamix HS E-1422 (rozpuszczalny w gorącej wodzie) - szczególnie polecany jest do produkcji keczupów, sosów warzywnych i warzywno-mięsnych, koncentratów deserów w proszku, koncentratów obiadowych w proszku, majonezów, sosów sałatkowych, margaryny o obniżonej kaloryczności, twarogów termizowanych, napojów mlecznych fermentowanych, smakowych poddanych obróbce termicznej po ukwaszeniu, deserów mlecznych typu pudding, lodów w proszku, oraz wsadów owocowych i nadzień do pieczenia.

Czytaj więcej...

Białko ziemniaczane paszowe

Białko ziemniaczane - Białko ziemniaczane paszowe jest bardzo cennym, wysokowartościowym składnikiem mieszanek paszowych dla wszelkiego rodzaju zwierząt hodowlanych.

Czytaj więcej...